Skip navigation

Monthly Archives: april 2017

Van scholieren die samen een duurzaam gebouw ontwerpen tot een feedbackapp voor scholieren en leerkrachten: overal in Vlaanderen zijn mensen en organisaties bezig met vernieuwing in het onderwijs. 21 projecten krijgen financiƫle ondersteuning om deze experimenten tot een goed einde te brengen.

Veranderwijs.nu wil innovatie versnellen door onderwijsvernieuwers samen te brengen, te inspireren en te ondersteunen. Een oproep voor projecten over onderwijsvernieuwing werd massaal beantwoord met 208 dossiers. Een onafhankelijke jury selecteerde er 21.

De projecten stimuleren vernieuwing op verschillende vlakken. Sommige richten zich op specifieke doelgroepen. Zo willen de katholieke middelbare scholen in Leuven met voorleessoftware voor anderstalige nieuwkomers taalachterstand compenseren en de digitale kloof dichten. CLB Pieter Breughel gaat in Brusselse scholen, onder begeleiding van de afdeling kinderpsychiatrie van het UZ Brussel, aan de slag met een nieuwe methode om voor psychisch kwetsbare kinderen en jongeren een positief klimaat te creƫren.

Read More »