Skip navigation


boehHet is hier een beetje stil geweest de laatste maand, maar dat komt omdat ik na het harde werken in januari toch even wat ontspanning nodig had en dus niet te veel tijd achter de computer heb doorgebracht. De punten van januari zijn redelijk goed meegevallen, voor alles behalve één vak meer dan tien, en dat ene vak bleek een 9… Nog niet onoverkomelijk maar ik heb toch eventjes mijn schouders laten hangen, moet ik bekennen.

De andere vakken bleken tienen, hier en daar eens een elf en een twaalf. En dit keer had ik echt hard mijn best gedaan (en ik zag alles al voor de tweede keer, allez, de meerderheid van die vakken toch). Ik was dus toch nog ietwat ontgoocheld in mijn punten… Als ik zo hard moet werken elke keer, en zelfs bij vakken die ik al een derde keer leerde nog niet echt goede punten kan halen… Mja… Ik heb even met het idee gespeeld om misschien toch maar werk te gaan zoeken, maar daar was mama niet zo voor, zij vond dat ik toch een diploma moest proberen te halen. Tenslotte kan je zonder niet echt proberen om meer te bereiken: je moet al geluk hebben dat je wat kansen krijgt.

Na eventjes down zijn en wat mezelf oppeppen hebben we dat toch maar besloten door te werken en gewoon ons best te doen. Ik denk dat die drie jaar studies die nog gaan komen heel zwaar zullen worden voor mij, maar ik ga wel trots zijn wanneer ik me erdoor heb gesparteld. En de mama ook. En dat is voor mij toch ook belangrijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *