Skip navigation

Tag Archives: blokken

Niet het spelprogramma met Ben Crabbé, maar voor de examens in januari natuurlijk. Leuk is dat ik mijn papers dit keer wel allemaal zeker op tijd heb binnen gebracht. Misschien heb ik daar vorig jaar wel een steekje laten vallen: ik denk dat ik er een twee van de vijf of zes niet op tijd heb afgegeven. Dat doet natuurlijk ook geen goed aan de punten… Dit keer zijn ze allemaal binnen, maar misschien niet allemaal toppers natuurlijk, dat zal ik moeten afwachten. Ik heb in januari geloof ik vijf vakken af te leggen – wel stevige, maar het zou moeten lukken eigenlijk.

Ik heb nu echt veel verlof om te blokken ook: de meeste mensen vieren nu Kerstmis en Nieuwjaar, maar daar doen wij uiteraard niet aan mee. Allez, oudjaar wel een beetje, maar Kerstmis niet. Ik hoorde deze week op de radio een Marokkaans meisje zeggen dat ze met kerstavond geen echte geboorte van Jezus vieren ofzo, maar wel geschenkjes uitdelen aan elkaar en lekker samen eten enzo. Ik vind dat een beetje belachelijk. Maar goed, misschien ben ik een beetje radicaal daarin. Zonder te willen zeggen dat ik radicaal ben in mijn geloof he! Maar meedoen aan feestjes gewoon voor de cadeautjes, dat is toch wel wat onnozel.

Ik ga alleszins hard studeren. Ik hoop dat àls ik een tweede zit heb, dat het voor vakken uit juni is. December-dingen zijn meestal in augustus toch al wel wat vager… Ik hoop natuurlijk op géén herexamens, daar gaan we voor!

Wish me luck!