Skip navigation

Tag Archives: Copperfield

Het was recent Belgium’s Got Talent op televisie. Ik heb niet naar alles gekeken hoor, maar de afleveringen die ik heb gezien waren met goochelaars en ik moet toegeven dat ik dat eigenlijk wel graaf vond. Ik was als kind ook altijd wel ge├»nteresseerd in goochelaars: ik vond dat spectaculair. Ik droomde daar zelfs van, want hoewel ik het fascinerend vond, vond ik het stiekem ook een beetje griezelig. Ik was eigenlijk zeer blij te zien dat er ook nog eens originele acts waren bij die show, want meestal zijn het zangers of dansgroepen. De zangers ben ik zeker beu, die dansgroepen zijn soms nog wel show. Maar een goochelaar is veel cooler!

Ik heb vroeger ook gekeken naar Breaking The Magician’s Code. Ik heb lang getwijfeld of ik daar wel naar zou kijken, want in die show worden verschillende trucs van goochelaars uit de doeken gedaan. Een stukje van de magie is toch wel het feit dat je niets weet… Sommige van die dingen waren wel een teleurstelling. Zo is het vaak dat “vastgeboeid” niet echt vastgeboeid is… Vaak is het gewoon velcro of handboeien die vanzelf openen bij wat trekken, terwijl ik natuurlijk altijd had gedacht dat ze mij niets hadden wijsgemaakt… ­čÖé┬áNa├»ef…!

Zelf met magie beginnen, dat is waarschijnlijk niets voor mij. Je moet er meestal wel vrij lenig voor zijn, en snel, en alles moet perfect getimed zijn… Jaren oefening denk ik. En ik ben ook niet zo expressief… Al dat geshow en geheimzinnig doen… ­čśÇ Toch blijf ik het leuk vinden om naar te kijken. Hopelijk kan ik ooit eens naar Las Vegas om Copperfield bezig te zien. Wat een held!