Skip navigation

Tag Archives: examens

Volop aan het studeren dus ik hou het kort. 🙂 Jaja, ik meen het serieus, ik zal en moet er voor alles door zijn in januari. Dat geeft me een veel geruster gemoed om aan het tweede semester te beginnen. Anders moet je al achterstand inhalen. Ik wil niet zeggen dat ik een quitter ben, mar ik moet zeggen dat ik toch wel wat moedeloos werd vorig jaar. Anyway.

Ter ontspanning moet ik er af en toe wel even tussenuit. Ik heb sinds januari ook een fitnessabonnement, niet per se omdat ik moet afvallen, maar ik zou graag wat spieren hebben. Zo wat afgetraind eruit zien, dat zou wel nice zijn.  En dus dat doe ik nu zo wat tussendoor: een uurtje heen en weer, wat afreageren. Achteraf een verfrissende douche, en terug aan de slag.

Een andere ontspanning zijn videogames natuurlijk… Daar moet ik echt een timer op mijn gsm instellen en mezelf tegenhouden, want gamen zou ik echt de hele dag kunnen doen. Battlefield bijvoorbeeld. Ik ben er niet super goed in, maar ik vind het wel heel leuk. Het is echt vervelend dat dat zo verslavend is. Waarschijnlijk ben ik niet de enige die dat heeft… Ik heb zelfs gehoord dat er mensen zijn die daar echt veel voor verwaarlozen… ’s Nachts opstaan om te gamen enzo, ook al moeten ze de dag nadien gaan werken… Shiiiit…

Anyway, ik pak het toch vrij bewust aan dit jaar, en ik ben daarvoor wel trots op mezelf. Ik heb de juiste mindset, dat is al half gewonnen.

bureauWe zitten ver aan het einde van de examens. Het is tot nu toe al wel vrij goed gegaan eigenlijk, maar dat is omdat het meeste mondeling is. Als het mondeling is heb ik altijd een beetje het gevoel dat ik mezelf er wel kan “uitlullen”. 😀 Met schriftelijk heb ik dat veel minder. Daar onderschat ik mezelf vaker in. En het spijtige is dat het in het middelbaar bijna altijd schriftelijk was. Geen leuke tijd, nee nee.

Deze week vrijdag doe ik mijn laatste examen en dan volgt er uiteraard een feestje. Ik weet nog niet goed naar waar ik zou willen gaan, maar dat het een scheve bedoening zal zijn, staat vast. Pas op, ik drink niet, dus niet in die zin uiteraard. Maar als ik wegga is het gewoonlijk wel tot in de vroege uurtjes. Ik dans heel graag. Toen ik nog in’t middelbaar zat, zat ik bij een dansformatie, maar met de hogere studies viel dat moeilijker te combineren.

En dan zomervakantie, hopelijk wordt het nog een beetje goed weer. Ik hou rekening met toch zeker enkele herexamens. Ik denk niet dat het er kei veel zullen zijn, maar ik denk toch dat ik nog wat zal moeten leren inschatten. Ik heb voor sommige examens echt moeten knokken om nog alles geleerd te krijgen, en niet alle leerstof had ik even goed begrepen, ik moet het toegeven…

Volgend jaar misschien toch maar iets planmatiger te werk gaan… 🙂

PS: Mooi he, mijn notarislamp? Ik heb dat ooit eens in een of andere maffiafilm gezien en sindsdien wilde ik die ook. Showwww… B-)