Skip navigation

Tag Archives: studeren

boehHet is hier een beetje stil geweest de laatste maand, maar dat komt omdat ik na het harde werken in januari toch even wat ontspanning nodig had en dus niet te veel tijd achter de computer heb doorgebracht. De punten van januari zijn redelijk goed meegevallen, voor alles behalve één vak meer dan tien, en dat ene vak bleek een 9… Nog niet onoverkomelijk maar ik heb toch eventjes mijn schouders laten hangen, moet ik bekennen.

De andere vakken bleken tienen, hier en daar eens een elf en een twaalf. En dit keer had ik echt hard mijn best gedaan (en ik zag alles al voor de tweede keer, allez, de meerderheid van die vakken toch). Ik was dus toch nog ietwat ontgoocheld in mijn punten… Als ik zo hard moet werken elke keer, en zelfs bij vakken die ik al een derde keer leerde nog niet echt goede punten kan halen… Mja… Ik heb even met het idee gespeeld om misschien toch maar werk te gaan zoeken, maar daar was mama niet zo voor, zij vond dat ik toch een diploma moest proberen te halen. Tenslotte kan je zonder niet echt proberen om meer te bereiken: je moet al geluk hebben dat je wat kansen krijgt.

Na eventjes down zijn en wat mezelf oppeppen hebben we dat toch maar besloten door te werken en gewoon ons best te doen. Ik denk dat die drie jaar studies die nog gaan komen heel zwaar zullen worden voor mij, maar ik ga wel trots zijn wanneer ik me erdoor heb gesparteld. En de mama ook. En dat is voor mij toch ook belangrijk.

Volop aan het studeren dus ik hou het kort. 🙂 Jaja, ik meen het serieus, ik zal en moet er voor alles door zijn in januari. Dat geeft me een veel geruster gemoed om aan het tweede semester te beginnen. Anders moet je al achterstand inhalen. Ik wil niet zeggen dat ik een quitter ben, mar ik moet zeggen dat ik toch wel wat moedeloos werd vorig jaar. Anyway.

Ter ontspanning moet ik er af en toe wel even tussenuit. Ik heb sinds januari ook een fitnessabonnement, niet per se omdat ik moet afvallen, maar ik zou graag wat spieren hebben. Zo wat afgetraind eruit zien, dat zou wel nice zijn.  En dus dat doe ik nu zo wat tussendoor: een uurtje heen en weer, wat afreageren. Achteraf een verfrissende douche, en terug aan de slag.

Een andere ontspanning zijn videogames natuurlijk… Daar moet ik echt een timer op mijn gsm instellen en mezelf tegenhouden, want gamen zou ik echt de hele dag kunnen doen. Battlefield bijvoorbeeld. Ik ben er niet super goed in, maar ik vind het wel heel leuk. Het is echt vervelend dat dat zo verslavend is. Waarschijnlijk ben ik niet de enige die dat heeft… Ik heb zelfs gehoord dat er mensen zijn die daar echt veel voor verwaarlozen… ’s Nachts opstaan om te gamen enzo, ook al moeten ze de dag nadien gaan werken… Shiiiit…

Anyway, ik pak het toch vrij bewust aan dit jaar, en ik ben daarvoor wel trots op mezelf. Ik heb de juiste mindset, dat is al half gewonnen.