Skip navigation

Tag Archives: Studies

Niet het spelprogramma met Ben Crabbé, maar voor de examens in januari natuurlijk. Leuk is dat ik mijn papers dit keer wel allemaal zeker op tijd heb binnen gebracht. Misschien heb ik daar vorig jaar wel een steekje laten vallen: ik denk dat ik er een twee van de vijf of zes niet op tijd heb afgegeven. Dat doet natuurlijk ook geen goed aan de punten… Dit keer zijn ze allemaal binnen, maar misschien niet allemaal toppers natuurlijk, dat zal ik moeten afwachten. Ik heb in januari geloof ik vijf vakken af te leggen – wel stevige, maar het zou moeten lukken eigenlijk.

Ik heb nu echt veel verlof om te blokken ook: de meeste mensen vieren nu Kerstmis en Nieuwjaar, maar daar doen wij uiteraard niet aan mee. Allez, oudjaar wel een beetje, maar Kerstmis niet. Ik hoorde deze week op de radio een Marokkaans meisje zeggen dat ze met kerstavond geen echte geboorte van Jezus vieren ofzo, maar wel geschenkjes uitdelen aan elkaar en lekker samen eten enzo. Ik vind dat een beetje belachelijk. Maar goed, misschien ben ik een beetje radicaal daarin. Zonder te willen zeggen dat ik radicaal ben in mijn geloof he! Maar meedoen aan feestjes gewoon voor de cadeautjes, dat is toch wel wat onnozel.

Ik ga alleszins hard studeren. Ik hoop dat àls ik een tweede zit heb, dat het voor vakken uit juni is. December-dingen zijn meestal in augustus toch al wel wat vager… Ik hoop natuurlijk op géén herexamens, daar gaan we voor!

Wish me luck!

Op reis dit jaar? Of toch maar een jaartje overslaan? Gezien het feit dat ik nog geen vakantiewerk heb gevonden voor deze zomer, komt een reisje wel in het gedrang. En ik heb daar wel een beetje nood aan als de zomer aanbreekt, ik moet het toegeven. Tenslotte is’t een heel jaar aandachtig zijn op school, en dan examens, dan ben ik meestal wel moe en toe aan ontspanning!

Ik doe trouwens Marketing aan de Hogeschool. Een heel boeiende studie, maar wel vrij zwaar. Ik heb technische gedaan in het middelbaar, en dat is niet echt een goede basis om van te starten. Maar ik zag het echt nog niet zitten om te gaan werken, en marketing lijkt me wel leuk. Ik ben heel creatief en werk nu af en toe al als promo medewerker, dus ik ben al wel een beetje bij het proces betrokken. Je leert wel wat als je ook in de achtergrond geïnteresseerd bent eigenlijk.

Maar goed, verlof of niet… Vorige zomer was echt zo vreselijk weer in België dat ik echt het risico niet graag wil nemen. Ik zou misschien eens graag naar Spanje gaan deze zomer. Vrienden van mij zijn naar Ibiza geweest vorig jaar, en die feestjes zijn daar blijkbaar echt wel legendarisch! En ik ben wel een feestbeest… Maar dat zou dubbel duur zijn, want de inkom in die discotheken is natuurlijk niet gratis… Nog even afwachten, maar ik zou het wel zien zitten, een beetje Cherso-gewijs fout gaan op een party-eiland!